Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU luidt noodklok: nog minder politie-inzet

Maandag 27 maart 2023

National - De KNWU heeft de noodklok moeten luiden omdat de politie-inzet bij wielerkoersen nog verder verminderd wordt. Van de ene op de andere dag krijgt de wielerbond te horen dat een aantal motoragenten hier niet meer geschikt voor wordt geacht.

Met de KNWU is overeengekomen dat zowel C1-opgeleide motoragenten als C2-opgeleide motoragenten mogen worden ingezet voor de begeleiding van wielerwedstrijden (C2-opgeleide motoragenten zijn specifiek gekwalificeerd zijn voor het begeleiden van wielerwedstrijden). C1-opgeleide agenten worden vooral in de eigen regio ingezet en zij rijden dus veelal over bekend terrein. Het inzetten van zowel C1 als C2-opgeleide motoragenten heeft al die jaren dan ook succesvol plaatsgevonden, zo zijn er ook geen verkeersincidenten bekend bij de KNWU door een gezamenlijke inzet van C1 en C2-opgeleide motoragenten. De Nationale Politie heeft echter plotseling besloten om de inzet van C1-opgeleide motoragenten in 2023 te verbieden.

''Dit voornemen zal leiden dat een aanpassing van de wedstrijdkalender 2023 in het algemeen en vervelende consequenties hebben voor een aantal organisatoren van wielerwedstrijden in het bijzonder. Wat dit besluit doet met wedstrijdwielrenners en wielerfans laat zich raden'' meldt de KNWU.

''De KNWU verwacht, zonder exact een getal te kunnen noemen, dat het voorgenomen besluit van de Nationale Politie leidt tot een verdere daling van het aantal wielerwedstrijden: een aantal wielerwedstrijden kan dus geen doorgang vinden. Tevens is een aantal organisatoren genoodzaakt of hun parkoers aan te passen of hun wielerwedstrijd te verplaatsten naar een andere datum. Het is echter maar de vraag of verplaatsen van parkoers of datum reëel is. Dit gezien de complexe aanvraag van (het wijzigen van) vergunningprocedures bij een gemeente of provincie, met de vrees dat nog meer wielerwedstrijden in 2023 geen doorgang kunnen vinden.''

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl