Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK's veldrijden naar Oisterwijk en Huijbergen

Vrijdag 31 maart 2023

Offroad - De organisatoren voor het NK veldrijden 2025 en 2026 zijn bekend. De commissie offroad heeft bepaald dat het kampioenschap in 2025 wordt verreden in Oisterwijk, om vervolgens in 2026 naar Huijbergen af te reizen. Eerder werd al bekend dat het NK voor 2024 in Hoogeveen wordt georganiseerd.

De organisatoren van de nationale kampioenschappen zijn blij dat ze gastheer mogen zijn van het NK Veldrijden. Hans Cornelis, voorzitter van de GP Oisterwijk, die het kampioenschap in 2025 ontvangt ziet het als de kroon op het werk. "Na twee keer gastheer te zijn geweest van het NK jeugd en de gemaakte overstap van een jaarlijkse nationale cross naar een internationale cross is er meer dan voldoende ervaring bij de stichting voor een kwalitatief hoogwaardig Nederlands Kampioenschap Veldrijden." Het kampioenschap wordt verreden in het Streekpark Klein Oisterwijk. "Het is een in het groen aangelegd hoogwaardig recreatiepark van 25 hectare met eigen vennen, diverse horeca- en recreatievoorzieningen. Het zal in januari 2025 het decor zijn van een prachtig, sportief uitdagend wielerfestijn", vertelt Cornelis.

Ook het Wielercomité Huijbergen is in haar nopjes om het binnenhalen van het kampioenschap voor 2026. Jeroen van Wezel namens de organisatie: “Met de organisaties van de vorige 5 NK’s en het EK veldrijden in 2006 en 2015 hebben wij veel ervaring opgedaan om een prachtig evenement op de kaart te zetten.” Voor het NK is er geheel nieuw parcours uitgetekend, met de Tiestenduin als scherprechter. "De Tiestenduin zal meermaals beklommen dienen te worden. Daarnaast worden er bruggen opgebouwd om het publiek beter doorgang te geven om alles goed te kunnen zien. Het parcours wordt compacter opgebouwd. Start/finish zal op de Weg naar Wouw zijn", besluit Van Wezel.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl