Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bredewold wint Volta Limburg Classic

Zaterdag 01 april 2023

Women - Mischa Bredewold heeft solo de Volta Limburg Classic gewonnen. De renster van SD Worx reed in de stromende regen weg bij de concurrentie. 

Lonneke Uneken maakte het succes compleet voor het team door tweede te worden.

SD Worx zette sowieso een stevig stempel op de koers, want Bredewold nam een aanval van ploeggenotes Shackley en Markus ''Dit was een mooie koers van Team SD Worx”, steekt Mischa Bredewold van wal. “We waren altijd in controle en koersten echt samen. Femke Markus en Anna Shackley zetten ons in een zetel door mee te zijn in de ontsnapping. Achter hen waren Barbara Guarischi, Niamh Fisher-Black en Lonneke Uneken attent. Ze reageerden op elke aanval, waardoor ik makkelijk voorin kon blijven. Ik moest gewoon wachten op het juiste moment en aangaan.''

Dat moment kwam er op de Moerslag. Bredewold demarreerde op 14 kilometer en kwam solo aan. Waarna haar ploeggenote Lonneke Uneken de dominantie nog wat in de verf zette door naar de tweede plaats te rijden. “Dit was de perfecte dag”, vervolgt Bredewold. “Ik ben blij om al in mijn eerste jaar meteen mijn eerste overwinning te pakken in de kleuren van Team SD Worx. Dit geeft veel vertrouwen en ik ben blij en dankbaar dat ik deze rol kon vertolken binnen dit team. Het is mijn eerste overwinning in een ééndagswedstrijd. Het mag dan wel geen World Tour zijn, het blijft een belangrijke wedstrijd. 

Foto: © Sportfoto.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl