Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wallaard Memorial kan toch doorgaan

Dinsdag 04 april 2023

Elite men - Nauwelijks twee weken voor aanvang van de wielerkoers Arno Wallaard Memorial (AWM), heeft de Politie Midden Nederland te kennen gegeven dat er voldoende politiemotoren beschikbaar zijn om de wielerwedstrijd te kunnen begeleiden. Hiermee staat vast dat de vijftiende editie van de AWM zal starten op zaterdagmiddag 15 april in Meerkerk.

Ruim een week verkeerde de organisatie van de AWM in onzekerheid of er voldoende begeleiding was van motoragenten; een noodzakelijkheid als het gaat om de veiligheid van renners en publiek. Wegens personeelstekorten wilde de nationale politie minder motoragenten inzetten voor het bewaken van de veiligheid op wielerparcoursen. 

De Politie Midden Nederland in de persoon van Jurrien Bijl heeft echter aangegeven over elf motoragenten te beschikken, krap, maar toch een aantal waarmee de koers afdoende begeleid kan worden. Normaliter staan er 15 tot 20 agenten ter beschikking van de wielerorganisatie, maar door extra inzet van signaleurs van de AWM-organisatie en wat kleine aanpassingen in de directe begeleiding van het peloton kan de Polderkoers toch van start gaan.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl