Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Scheldeprijs is voor Wiebes

Woensdag 05 april 2023

Women - De Scheldeprijs voor vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Lorena Wiebes. In de sprint liet de Europees kampioene Charlotte Kool en Chiara Consonni achter zich.

Een kopgroep van zeven met Babette van der Wolf (Le Col Wahoo) bepaalde lang het beeld van de koers. Ze reden ruim 1.20 aan voorsprong bijeen, maar de teams van de sprinters hielden ze aan het lijntje en wisten hen beetje bij beetje binnen te halen.  

Kool kwam er nog dicht bij in de straten van Sloten. ''Ik was liever nog net winnares geworden, maar het is op zich een mooi teken dat ik na mijn ziekte weer zo dicht bij de winst kan komen'' liet ze optekenen, verwijzend naar de periode waarin ze stil lag als gevolg van COVID.

Wiebes was uiteraard helemaal content. De wedstrijd kent tot nog toe drie edities en is net zo vaak gewonnen door de Mijdrechtse. ''Ik had zelf liever nog een iets hardere koers gezien, maar het is mooi dat het lukte om weer te winnen. Over mijn voorjaar in het geheel ben ik tevreden. In de Ronde van Vlaanderen kon ik me laten zien. Dat was een meevaller, omdat ik de week ervoor gevallen was en ik uit voorzorg maar één keer getraind had. Sowieso was het een mooie ervaring om zo van voren tussen al die toppers te rijden. Ik kijk ook uit naar Parijs-Roubaix van komende zaterdag. De vorige twee keer kon ik niet de wedstrijd rijden die ik wilde. Eén keer kwam ik terug van een blessure, de tweede keer had ik vroeg pech. Normaal gaan we daar voor Lotte Kopecky rijden, voor wie dit een een groot doel is. Maar ik hoop wel een stuk verder te komen dit jaar.''

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl