Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pogacar wint de Amstel Gold Race

Zondag 16 april 2023

Elite men - Tadej Pogacar heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Sloveen trok al vroeg op avontuur en liet op de Keuteberg op een kleine dertig kilometer van het einde de laatst overgebleven concurrentie achter.

Pascal Eenkhoorn was uiteindelijk de beste Nederlander op de achttiende stek: ''Ik heb genoten vandaag. Bij Jumbo-Visma heb ik deze koers nooit mogen rijden en toen ik in gesprek ging met Lotto-Dstny was het wel één van de voorwaarden die ik had dat ik hier graag wilde rijden. En als je dan in het rood-wit-blauw de belangrijkste koers van je land rijdt, dan is dat wel heel mooi. Ik heb mijn naam veel gehoord vandaag. Dit is mijn trainingsgebied en vooral vandaag met al die bochten die in de regen zo slecht lagen, was dat een voordeel ,want ik ken het hier als mijn broekzak. Uiteindelijk ben ik achttiende,  ik kon net niet mee op de Keuteberg, maar wist nog wel weg te rijden uit de groep waar ik toen terecht kwam. Wat mij betreft smaakt deze uitslag naar meer.''

Pogacar twijfelde voor de Amstel Gold Race of de hellingen in Zuid-Limburg voor hem niet ietwat te kort zouden zijn. “Wilde ik winnen, dan moest het een zware wedstrijd worden”, vertelde de winnaar op de persconferentie. “Daarom kwam het mij goed uit dat we op een kleine honderd kilometer voor de streep al met een eerste groep vooruit kwamen. Ik had niet verwacht dat er al vroeg in de koers zo’n beslissing zou komen. Toen ik zag welke goede renners mee gingen, besloot ik aan te sluiten. Voor mij was dat een goede ontwikkeling.”

Vanaf de Keutenberg begon zijn glorietocht naar de zege. “Bij de verkenning vrijdag vond iedereen dat de Keutenberg het lastigste bergje was. Vervolgens hebben we een plan opgesteld. Ik heb getwijfeld of ik het met een aanval op zo’n dertig kilometer van de finish wel alleen kon halen. Uiteindelijk heb ik alles eruit geknepen en heb ik het gehaald. Deze zege betekent veel voor mij. Het grote doel van mijn voorjaar was de Ronde van Vlaanderen winnen. Nadat ik in die missie was geslaagd bleef ik de focus houden en kon ik goed trainen in Monaco. De Amstel Gold Race is ook een mooie klassieker die ik graag op mijn erelijst wilde hebben. Ik ben blij dat ik daarin geslaagd ben.”

Foto's: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl