Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EPZ Omloop van Borsele met veel topteams

Dinsdag 18 april 2023

Women - De EPZ Omloop van Borsele kent aanstaande zaterdag alweer haar 38ste editie. En ook dit jaar kan ‘s-Heerenhoek weer rekenen op een bomvol programma met een internationaal deelnemersveld. 

Het verhaal van de EPZ Omloop van Borsele is inmiddels bekend. Het was jarenlang één van de grote afspraken in het voorjaar voor het internationale vrouwenpeloton. Na de introductie van het volledige traditionele Waalse voorjaar voor de vrouwen verplaatste de internationale wielerkaravaan zich van Zeeland naar de Belgische en Nederlandse heuvellanden. 

Het wielercomité liet zich niet kennen en bleef zich, in tegenstelling tot andere comités die met dezelfde problematiek kampten, gewoon doorgaan met het organiseren van het internationale wielerweekend. En qua aansprekende winnaars had het comité eigenlijk geen klagen. Op de erelijst zijn inmiddels de namen van onder meer ex-wereldkampioen Elisa Balsamo en internationale topper Lorena Wiebes bijgeschreven. Nu het vrouwen wielrennen steeds verder groeit en de profploegen groter worden, kan ook het wielercomité weer rekenen op grotere belangstelling van profploegen. 

De teams die volgend weekend een gooi zullen doen naar de overwinning zijn onder andere de formaties van Jumbo-Visma en Lotto Dstny. Jumbo-Visma zal bovendien ook met een Zeeuwse in de gelederen aantreden. Rosita Reijnhout, eerstejaars prof, geeft namens haar nieuwe ploeg acte de présence. De overige Zeeuwse inbreng komt van Britt de Grave, eveneens eerstejaars prof bij GT Krush en Maureen Arens. Arens rijdt inmiddels al enkele jaren bij AG Insurance NXTG Team, het vrouwenteam van Patrick Lefevere. Alle drie kenden een sterk voorjaar en reden al meerdere goede uitslagen in internationale wedstrijden. Vooral Britt de Grave viel op door haar aanvallende manier van koersen. 

Verder mag het wielercomité ook het vrouwenteam van UAE en Parkhotel Valkenburg verwelkomen. Welke renster er in de voetsporen zal treden van onder andere Marianne Vos, Ellen van Dijk en Kirsten Wild is op zaterdag 22 april rond 18.00 uur bekend. Voorafgaand wordt op vrijdagavond een internationale tijdrit gereden.

Archieffoto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl