Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vollering wint ook Luik-Bastenaken-Luik

Zondag 23 april 2023

Women - Demi Vollering heeft ook Luik-Bastenaken-Luik op haar naam gebracht. 

De renster van SD Worx rekende met Elisa Longo Borghini af in de sprint. Marlen Reusser maakte het succes voor de ploeg van Danny Stam compleet door derde te worden.

Riejanne Markus eindigde als vierde, Annemiek van Vleuten werd zesde.

Op de Roche-aux-Faucons konden de besten in de wedstrijd Reusser terug pakken, waarna er een groep van zes rensters ontstond: Vollering, Reusser, Van Vleuten, Longo Borghini, Chabbey en Realini. Op de uitloper van deze Ardennen-helling voerde Vollering het tempo op en wist zij samen met Elisa Longo Borghini te ontsnappen. In de resterende tien kilometer kon het tweetal uit de greep van de achtervolgers blijven, waarna Vollering de zege in de sprint opeiste. Reusser maakte het succes voor Team SD Worx compleet door als derde te eindigen.

“De afgelopen nacht heb ik nauwelijks geslapen, omdat ik behoorlijk zenuwachtig voor deze wedstrijd was”, vertelde Vollering na afloop. “Ik wilde vandaag ontzettend graag winnen, omdat ik wist dat dit een unieke mogelijkheid was om de hattrick in de drie heuvelkassiekers te realiseren. Je krijgt niet elk jaar de kans om dat te doen. Ik wilde dit zo graag… Kijk, nu maar naar Tadej Pogacar die na zijn zeges in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl in Luik al vroeg werd uitgeschakeld door een valpartij. Ik realiseer me zeker dat ik een bijzondere prestatie heb neergezet.” 

Vollering boekte de veertien zege in dit seizoen voor Team SD Worx en in liefst zeven van die wedstrijden stonden twee rensters van de ploeg van sportief manager Danny Stam op het podium. Zelf zet Vollering een unieke reeks neer met overwinningen in Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook werd ze tweede in de Ronde van Vlaanderen (achter ploegmate Lotte Kopecky) en in de Brabantse Pijl. De grote stap die de Zuid-Hollandse dit jaar gemaakt heeft is dat ze het als superfavoriete ook weet af te maken. 

Vollering: “In Luik had ik zeker het gevoel dat iedereen de wedstrijd op mij wilde afstemmen. Het is een situatie waar ik vorig jaar soms nog problemen mee had, maar waar ik stappen in heb gezet. Het helpt natuurlijk wel om deze ploeg achter me te hebben. Alle meiden reden supersterk en gaven ook aan dat ze het volledige vertrouwen in mij hadden. Dan wil je de zege ook voor hen binnen halen.”

Foto's: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl