Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma aan het feest in Vuelta

Maandag 01 mei 2023

Women - Team Jumbo-Visma heeft de openingsploegentijdrit van de Vuelta voor vrouwen gewonnen. Anna Henderson krijgt het eerste rood om de schouders.

Ook Marianne Vos, Amber Kraak en Riejanne Markus maakten deel uit van het kwartet, dat de snelste tijd neer wist te zetten.

''Het is fantastisch om op deze manier aan een grote ronde te beginnen", glunderde Vos na afloop. "We hebben geprobeerd om er een steady en snelle tijdrit van te maken en dat is goed gelukt. Toen we in de hot seat zaten, werden we allemaal een beetje nerveus. We wisten niet waar onze tijd goed voor was. Een wedstrijd winnen met het team is het beste gevoel wat er is."

Vos, die morgen van start gaat in de bergtrui, hoopt het momentum zo lang mogelijk vast te houden. "Ons doel is om nog een etappe te winnen en daarnaast willen we kijken hoe ver we kunnen komen in het algemeen klassement. De komende dagen zijn vlak en dat biedt ons zeker mogelijkheden. Maar eerst gaan we van deze overwinning genieten." 

Klassementstroeven als Annemiek van Vleuten (Movistar) en Demi Vollering (SD Worx) ontliepen elkaar niet veel. Zij gaven respectievelijk 12 en 14 seconden toe.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl