Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars Hohmann winnaar in Terneuzen

Vrijdag 05 mei 2023

Elite men - Lars Hohmann heeft de eerste etappe van het Internationale H4A Beloften Weekend op zijn naam geschreven.

De coureur uit de ploeg van Metec-SOLARWATT p/b Mantel versloeg uit een kopgroep van vier achtereenvolgens de Belg Jelle van Genechten (VDM-Trawobo), Bodi del Grosso (ABLOC) en Arno Vanhaecke (Urbano Vulsteke).

De 22-jarige Bodi del Grosso uit Eelde ging al vroeg in de 118 kilometer lange rit van Terneuzen naar Terneuzen in de aanval. Del Grosso kreeg in de rit door Zeeuws-Vlaanderen vervolgens aansluiting van de Belgen Jelle van Genechten en Arno Vanhaecke en Lars Hohmann uit het Brabantse Den Hout.

De vier bleven ondanks schermutselingen in het peloton doormalen, zelfs tot aan de finish. Lars Hohmann ging op de Scheldeboulevard de sprint aan en hij liet zich vervolgens niet meer achterhalen. Hohmann is de leider in het H4A-klassement en is ook bezitter van de blauwe sprinterstrui. Bodi del Grosso is in de zwarte trui de leider van het keienklassement.

Morgen wordt er in Sluiskil om 09.30 uur gestart met een individuele tijdrit, waarna ’s-middags om 15.00 uur het startsein zal worden gegeven voor de klassieker met finish in Philippine.

Foto's: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl