Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Graat in 2025 prof bij Jumbo-Visma

Donderdag 11 mei 2023

Elite men - Belofterenner Tijmen Graat wordt in 2025 prof bij Team Jumbo-Visma. De 20-jarige coureur stapt over vanuit het eigen Development Team van de ploeg en tekent een contract tot en met 2027. 

Graat won dit jaar een etappe en het eindklassement in de Istrian Spring Trophy in Kroatië en de GP Palio del Recioto in Italië. Graat zal de negende renner worden die sinds de oprichting van het Jumbo-Visma Development Team in 2020 de stap naar het eigen WorldTour team zet. "In de anderhalf jaar die ik heb doorgebracht in het Development Team heb ik me enorm kunnen ontwikkelen", aldus Graat. "Ik had me geen betere beloftentijd kunnen wensen. Ik hoop de periode die ik hier de komende anderhalf jaar nog zal doorbrengen mooi af te sluiten." 

Vanaf volgend seizoen zal het wedstrijdprogramma van Graat stelselmatig verzwaard worden en zal hij al regelmatig wedstrijden met renners van het World Tour-team op pad gaan. "Ik vind het heel gaaf om daarna in 2025 volledig voor het World Tour-team uit te komen. Team Jumbo-Visma is het beste World Tour-team dat er is. We hebben een voorsprong qua begeleiding, voeding en materiaal en dat geeft me het vertrouwen dat ik mezelf hier het beste kan ontwikkelen."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl