Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zwangere Ellen van Dijk in actie in Lekkerkerk

Zaterdag 13 mei 2023

Women - Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk komt dit seizoen toch nog eenmaal in actie. De 36-jarige wielrenster van Trek-Segafredo rijdt komende donderdag 18 mei, op Hemelvaartsdag, de tijdrit in de Ronde van Lekkerkerk. Deze rit tegen de klok over één ronde wordt voorafgaand aan het criterium voor de vrouwen verreden. Van Dijk kondigde in maart aan zwanger te zijn en dit seizoen niet te koersen, maar zal dus toch eenmaal aan de start verschijnen. Na de korte tijdrit, lost ze ook het startschot bij het criterium van de vrouwen.

Voor Van Dijk is de Ronde van Lekkerkerk zeker geen onbekend evenement. In 2022 reed ze solo naar de overwinning in de 58e editie van de wielerronde, nadat ze in de finale wegreed uit een kopgroep van vijf rensters. Ze won eerder op de middag ook de tijdrit over 1,8 kilometer. Van Dijk stond ook toen als wereldkampioene aan de start in die tijdrit. In september van het afgelopen jaar wist ze in het Australische Wollongong met succes haar titel te verdedigen.

Sterk deelnemersveld

In de 59e Ronde van Lekkerkerk staat een sterk deelnemersveld aan de start bij de vrouwen. Op de startlijst staan onder meer Floortje Mackaij van Movistar, Loes Adegeest van FDJ en de Zuid-Afrikaanse kampioene Frances Janse van Rensburg. Met meervoudig olympisch kampioene schaatsen Irene Schouten en Puck Moonen doen ook andere prominenten mee. Bij de elite mannen behoren Coen Vermeltfoort, Martin Pluto en Remco Schouten uit Ammerstol, die in 2019 de overwinning pakte in zijn ‘thuiswedstrijd’, tot de favorieten.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl