Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij gaat voor winst in Vierdaagse Duinkerke

Maandag 15 mei 2023

Elite men - Team Jumbo-Visma neemt van 16 tot en met 21 mei deel aan de Vierdaagse van Duinkerke. Olav Kooij pakt er na een periode van rust en training de draad weer op. De 21-jarige sprinter ziet in het noorden van Frankrijk enkele kansen op ritwinst.

De Vierdaagse van Duinkerke, die wel degelijk zes etappes telt, is toe aan zijn 67ste editie. Het peloton krijgt twee heuvelachtige ritten, een individuele tijdrit en drie vlakke etappes voorgeschoteld. Enkele sprintkansen dus voor Olav Kooij, die uitkijkt naar zijn eerste deelname in Duinkerke.

Kooij heeft er een goed voorjaar opzitten. Na enkele dichte ereplaatsen in de UAE Tour, behaalde de 21-jarige Nederlander een knappe ritzege in Parijs-Nice en liet hij zich zien in enkele Vlaamse voorjaarsklassiekers. “Over het algemeen ben ik tevreden over hoe mijn voorjaar is verlopen”, zegt Kooij. “De sprintzege in Parijs-Nice en mijn prestaties in wedstrijden als Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem zorgen ervoor dat ik met een positief gevoel terugkijk. Ik ben tevreden dat ik opnieuw wat stappen heb gezet.”

Voor de sprinter wordt de Vierdaagse van Duinkerke zijn eerste wedstrijd sinds Dwars door Vlaanderen van eind maart. “Ik laste na het voorjaar even een rust- en trainingsperiode in. Op die manier kon ik me volledig voorbereiden op de wedstrijden die nog komen, waaronder deze. Ik kijk ernaar uit. Ik reed de Vierdaagse van Duinkerke nog nooit, maar het is altijd fijn om een nieuwe wedstrijd te ontdekken.”

Naast Kooij staan namens Team Jumbo-Visma ook Mick van Dijke, Jos van Emden, Timo Roosen, Tosh Van der Sande, Per Strand Hagenes en Loe van Belle aan de start.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl