Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenendaal-Veenendaal is voor Kopecky

Vrijdag 19 mei 2023

Women - Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen is gewonnen door  Lotte Kopecky.

De Belgische versloeg Italiaanse Martina Fidanza nipt in de straten van Veenendaal, waar een massasprint de beslissing bracht. De Poolse Daria Pikulik werd derde. Elina van Rooijen was de beste Nederlandse op de vijfde stek, wereldkampioene veldrijden Fem van Empel werd zesde.

Er was wel wat wind aanwezig, maar niet voldoende om de boel uiteen te doen spatten rond Veenendaal, waar vier keer een ronde met onder meer de Grebbeberg werd afgewerkt. Drie rensters probeerden het met een uitvalspoging. Eline Jansen (WV Schijndel) kreeg gezelschap van Anneke Dijkstra (gt Krush) en Sophie Edwards (ARA). De drie wisten een minuut voorsprong te vergaren, maar al voor het ingaan van de laatste omloop werden zij in de kladden gevat.

In de sprint kreeg de organisatie de winnares waar men al een beetje op aasde. Kopecky zelf was ook blij met haar eerste zege na een kleine break. ''Jammer dat er net niet genoeg wind stond voor waaiers, dus stuurden we aan op de sprint. We waren maar met vier rensters present, maar mijn ploeggenoten hebben berewerk verzet. Het was wel spannend ook omdat ik me al even niet meer in een massasprint gemengd had, maar ik kan het nog. Van Martina wist ik van de baan al wel dat ze supersnel is.  Deze zege is wel lekker voor het vertrouwen. Ik rijd na deze wedstrijd nog mee in de Thüringen Rundfahrt en bouw op richting het WK in Glasgow.''

 Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl