Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes juicht weer in Burgos

Zaterdag 20 mei 2023

Women - Lorena Wiebes heeft de derde rit van de Ronde van Burgos gewonnen.

Elisa Balsamo (tweede) en Sheyla Gutierrez (derde) hadden het nakijken in Arenda de Duero. Wiebes won de openingsrit en passeerde ook in de daaropvolgende rit als eerste de finish. Maar de jury zette haar terug waardoor Demi Vollering de rit op haar naam kreeg.

De leidster in de WorldTour trok vervolgens de sprint aan voor haar ploeggenote Wiebes, die de kopgroep nog wist te overvleugelen. “Op het laatste rechte stuk vertraagden de vluchters. Demi ging op dat moment vol gas en daarna begon ik mijn sprint. De kopgroep was daarbij een goed mikpunt om te blijven sprinten”, vertelde de 24-jarige sprintster.

De dominantie van Team SD Worx wordt ondersteund door het feit dat Wiebes al de 24ste zege van het seizoen binnen haalde. Het is voor het Nederlandse WorldTeam ook de negende overwinning op rij. Wiebes: “Hier hebben we de hele winter voor gewerkt. Ik was ook extra gemotiveerd om te winnen door mijn declassering van gisteren. Morgen willen we het werk afmaken en ga ik all-in voor Demi. Het is tijd om haar te bedanken voor al het werk gedurende de afgelopen dagen."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl