Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenendaal-Veenendaal voor Groenewegen

Zaterdag 20 mei 2023

Elite men - Veenendaal-Veenendaal heeft een zege opgeleverd voor Dylan Groenewegen, die zijn vijfde zege boekte in deze Nederlandse klassieker door Arvid de Kleijn en Sam Welsford terug te wijzen in de sprint.

Ondanks een klein beetje wind was de sprint onafwendbaar in Veenendaal-Veenendaal. De koers kreeg kleur door een kopgroep van zes met continentale renners uit Nederland in de persoon van Rick Ottema, Wouter van de Weerdhof (Allinq), Max Kroonen (VolkerWessels), Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt), Bjorn Bakker (Scorpions) en Bodi del Grosso (A Bloc), maar de sprinters wilden een traditionele afloop in Veenendaal.

Voor Groenewegen is Veenendaal-Veenendaal altijd een koers om naar uit te kijken. ''Winnen is altijd lekker. Je hebt in Nederland niet veel van dergelijke koersen van dit niveau. Beetje bij beetje begint het ook wel een dingetje te worden dat ik hier wil winnen. In de eerste twee ronden voelde ik me super, daarna iets minder, maar uiteindelijk is de sprint gewoon heel goed. Zoiets geeft toch vertrouwen. Ik miste hier mijn vaste lead-out Luka Mezgec, maar Elmar Reinders nam de honneurs heel goed waar en zette me goed af in de trein van Alpecin. Vervolgens kon ik het afronden en dat voelt altijd goed.''

Groenewegen rijdt nog Rund um Koln zondag en werkt via de Dauphiné en Slovenie toe naar de Tour, eventueel rijd hij ook het NK.  

De Kleijn zei: '''Je staat als tweede toch altijd wel met een dubbel gevoel op het podium. Je wilt graag winnen en zeker in je thuiskoers. Maar ik denk dat ik wel tevreden mag zijn. Na een COVID-besmetting kan ik pas drie weken weer echt voluit trainen.  Als ik in de sprint beter gepositioneerd had gezeten, hadden we wellicht echt kunnen battelen, maar voor een eerste keer na COVID mag ik denk ik niet klagen'' aldus de sprinter van Tudor, die eerder won in Milaan-Turijn.

Foto's: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl