Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vollering slaat dubbelslag in Burgos

Zondag 21 mei 2023

Women - Demi Vollering heeft de slotrit van de Ronde van Burgos gewonnen. Met een indrukwekkende race wist ze ook het eindklassement te winnen.

Vollering en Wiebes wisten allebei twee ritten te winnen in deze Spaanse etappekoers.

“Het team werkte keihard voor mij. De hele dag hadden we de controle en waren mijn ploeggenoten aan het beuken op kop van het peloton. Marlen Reusser leidde me richting de klim in. Toen ze aangaf dat het erop zat voor haar, dacht ik: dan ga ik maar gewoon.”

Waarna Demi Vollering in de laatste acht klimkilometers solo op zoek ging naar de etappe -en eindwinst. “Als je een gat kunt creëren, dan kan je in je eigen stabiele tempo naar boven rijden. Natuurlijk moet je de kloof behouden, maar ik wilde ook zien hoe snel ik naar boven kon rijden. Dit is goed voor wat er nog komt in de toekomst. Ik win hier veel zelfvertrouwen uit met het oog op de Tour de France Femmes.”

Demi Vollering won zo niet alleen de slotrit, maar is ook afgetekend eindwinnares met een voorsprong van 2:07 op Shirin van Anrooij en 2:11 op Ashleigh Moolman-Pasio. “Danny Stam zong de laatste meters ‘The winner takes it all’ in mijn oortje. Dit was de perfecte race van Team SD Worx. We waren elke dag hard aan het werk voor het best mogelijke resultaat en deden dat echt als een team. We mogen hier dus echt trots op zijn.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl