Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn niet klaar voor terugkeer in competitie

Vrijdag 02 juni 2023

Elite men - Eén jaar geleden won Taco van der Hoorn de Brussels Cycling Classic, dankzij een vroege vlucht. In herfstachtige omstandigheden reed de Nederlander nagenoeg het hele parcours op kop, inclusief twee keer de tandem Muur van Geraardsbergen en Bosberg, om uiteindelijk heer en meester te zijn in een oneindige sprint der stervende zwanen.

De renner van Intermarche-Wanty zal zijn titel in de Belgische klassieker deze zondag echter niet verdedigen, omdat hij nog niet voldoende hersteld is van de hersenschudding die hij op 2 april bij een val in de Ronde van Vlaanderen opliep.

Taco van der Hoorn vertelt: “De voorbije twee maanden heb ik hard gewerkt om te herstellen van mijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen, maar helaas laten de gevolgen van mijn hersenschudding het voorlopig nog niet toe om intensief te sporten. Mijn voornaamste klachten bij overprikkeling zijn hoofdpijn en vermoeidheid. De evolutie van mijn gezondheidstoestand wordt goed opgevolgd door het medische team van Intermarché-Circus-Wanty en de meest ervaren hersenschudding specialisten van Nederland. Onder begeleiding van neurologen doe ik oefeningen om mijn hersenen te trainen en concentratie te verbeteren, in de hoop om stap voor stap mijn volle hersencapaciteit terug te winnen. Aangezien mijn progressie niet rechtlijnig verloopt, is het onmogelijk om te voorspellen wanneer ik voldoende genezen zal zijn om opnieuw met regelmaat fysieke activiteiten uit te voeren.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl