Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij wint rit en klassement ZLM Tour

Zondag 11 juni 2023

Elite men - Olav Kooij is winnaar geworden van de slotrit van de ZLM Tour en won ook de ronde.

Vóór de laatste rit was Kooij er in deze ZLM Tour nog niet in geslaagd om een etappe te winnen. Maar in de straten van Oosterhout viel alles op zijn plek voor de topsprinter uit Numansdorp. ‘De afgelopen dagen liep onze lead-out niet helemaal goed, maar in deze etappe ging alles volgens plan’, aldus Kooij. ‘De ZLM Tour manifesteert zich steeds meer als een koers voor sprinters. Ik versla vandaag veel snelle mannen, zoals Welsford en Cavendish. Daar kan ik alleen maar erg tevreden over zijn.''

In de slotetappe wisten de Belg Guillaume Visser (BEAT Cycling Club), Léo Bouvier (Bike-Aid) en Sam Gademan (Allinq Continental Cyclingteam) te ontsnappen uit het peloton. Daarachter gingen Javier Serrano (Eolo-Kometa Cycling) en Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt) in de achtervolging, maar zij wisten het gat naar de koplopers niet te dichten. De drie vluchters bleven tot op de plaatselijke omlopen in Oosterhout voor het peloton uitrijden, maar daarna werden zij ingerekend door de sprintersploegen. Na een sterke lead-out van zijn teamgenoot Tosh van de Sande ging Kooij de sprint op zo’n 200 meter voor de streep aan en gaf hij de rest van het peloton het nakijken.

Door zijn etappezege is Olav Kooij niet alleen winnaar geworden van de gele ZLM leiderstrui. Hij pakt ook de groene Skoda-trui van het puntenklassement en de witte Shimano-trui voor de beste jongere. Team DSM wint het ploegenklassement, terwijl Hartthijs de Vries van TdT-Unibet is uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van deze ZLM Tour.

Foto: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl