Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jakobsen en Van der Poel juichen in Belgium Tour

Zondag 18 juni 2023

Elite men - Fabio Jakobsen heeft de slotetappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. Bij deze tweede zege in deze ronde was de Europees kampioen in een rechtstreeks duel sterker dan Philipsen.

De eindzege ging naar Mathieu van der Poel. ''Ik kwam hier om het eindklassement te winnen en dat is gelukt. Ik houd er een goed gevoel aan over na een sterke week voor de ploeg. Op naar het NK. De vorm is goed, maar het wordt opboksen tegen een groot blok'' verwijst hij naar Jumbo-Visma.

Fabio Jakobsen had tal van emoties na afloop van deze rit. ''Ons doel is Tour de France, we zijn er blij mee hier weer te winnen. De voorbereiding is goed. We willen ritten pakken in de Tour de France. Natuurlijk was het niet gemakkelijk de afgelopen dagen door het overlijden van Gino Mader, maar ons werk gaat door, alles wat ik kan doen is mijn vinger naar de hemel richten.''

Voor aanvang van de rit was er slecht nieuws voor Baloise-Trek, Lars van der Haar en zijn ploeggenoten konden niet starten vanwege een brutale fietsendiefstel.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl