Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes wint in Giro Donne

Zondag 02 juli 2023

Women - Lorena Wiebes heeft haar eerste ritzege in de Giro Donne geboekt.  De Europees kampioene van SD Worx won de derde etappe.

Daarin wees ze Marianne Vos terug.

De derde etappe van de Giro Donne was vooraf met rood aangestipt door Lorena Wiebes. Op papier was dit een sprintersetappe. Dus controleerde Team SD Worx de vroege vlucht. Op 12 kilometer van het einde kwam alles weer samen, waarna het Nederlandse WorldTeam het juiste moment koos om de sprint aan te trekken. Wiebes: “We kwamen vrij laat, maar ik had het volste vertrouwen in mijn trein. Elena Cecchini en Barbara Guarischi brachten me perfect. Barbara zette me af achter de bochtensectie, waarna ik alleen nog het laatste rechte stuk voor mijn rekening moest nemen. Waarna ik vol aanging.” 

Niemand raakte nog naast de Europese kampioene in de sprint, die oppermachtig haar derde etappewinst ooit pakte in de Giro Donne. “Ik ben blij met deze ritwinst”, zei Wiebes opgelucht. “Team SD Worx was super sterk vandaag. Het hele team had het klimmetje goed verteerd en ik was de hele dag perfect omringd. We hadden de controle. Als je team zo’n goed werk levert, wil je hen bedanken met een etappewinst. Dan wil je niet falen. Ik ben blij om terug te zijn in de Giro Donne.”

Annemiek van Vleuten blijft leidster in de ronde.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl