Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten steviger in roze in Giro Donne

Dinsdag 04 juli 2023

Women - In de koninginnenrit van de Giro Donne heeft de Duitse Antonia Niedermaier de zege behaald.

Annemiek van Vleuten werd vlak daarachter tweede en verstevigde de leidende positie in deze etappe. De wereldkampioen viel in de laatste afdaling, maar zat snel weer op de fiets. In tegenstelling tot haar belangrijkste concurrente Elisa Longo Borghini, die veel tijd verloor.

Van Vleuten reed op de hoogste klim van de ronde, de Passo del Lupo, weg met Realini, maar na de afzink van deze klim kwamen steeds meer rensters terug. Niedermaier reed in de slotklim weg bij de concurrentes en sloeg een flinke kloof. Van Vleuten en Longo Borghini trokken in de tegenaanval, maar de Duitse hield knap stand en boekte haar eerste Women's WorldTour-zege.

Van Vleuten was desondanks content met de rit. ''Dit was een zware race, maar ik kan tevreden zijn, want het roze rust nog steviger op mijn schouders. Ik wilde natuurlijk de rit ook winnen, maar deze afloop - dit duel met Niedermaier - was reclame voor de sport. Ik viel nog in de afdaling, maar dat liep goed af. In de Giro hebben we op papier nu de zwaarste rit achter de rug, maar in deze ronde weet je eigenlijk nooit wat het parcours nog in petto heeft.'

Foto's: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl