Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Sintmaartensdijk wordt prof bij Intermarche Wanty

Zaterdag 15 juli 2023

Elite men - Roel van Sintmaartensdijk is na Italiaans kampioen Francesco Busatto de tweede belofte van Circus-ReUz-Technord die de komende twee seizoenen naar Intermarché-Circus-Wanty zal doorstromen. 

Net als Busatto combineerde van Sintmaartensdijk vanaf de winter de voorbereidings- en wedstrijdprogramma’s van het World Team en het Development Team. Zo gidste de renner met grote gestalte de sprinttrein van Gerben Thijssen naar de overwinning in de GP Monseré en de Ronde van Limburg. 

Met Circus-ReUz-Technord begon hij het seizoen met een sprintzege in Brussel-Opwijk (Road Series), vooraleer in mei in de laatste rit van de Tour de Bretagne zijn eerste UCI zege te behalen. Daarnaast behaalde hij verschillende ereplaatsen in de meest prestigieuze wedstrijden op de beloftenkalender zoals Omloop het Nieuwsblad (6e), Parijs-Roubaix (12e) of de Giro Next Gen (7e in de openingstijdrit).

Volgende maand zal Roel van Sintmaartensdijk voor de eerste keer de kleuren van de Nederlandse ploeg verdedigen op het wereldkampioenschap voor beloften in Glasgow, in de disciplines tijdrijden (9 augustus) en wegrit (12 augustus).

Roel van Sintmaartensdijk: “Sinds mijn komst heb ik ongelofelijk veel mooie momenten beleefd met Intermarché-Circus-Wanty en Circus-ReUz-Technord. Ik denk aan de overwinningen van Gerben Thijssen met het World Team of mijn eigen zeges voor het Development Team. Ik heb met alle leden van de structuur een band opgebouwd en heb het echt naar mijn zin. Daarom ben ik enorm enthousiast over de kans om hier door te kunnen groeien.” 

“Vanaf de eerste dagen heb ik veel vertrouwen en kansen gekregen om aan de zijde van de profs ervaring op te doen in trainingskampen, performance activiteiten en tijdens de wedstrijden. Onze ondersteuning blijft op alle niveaus hetzelfde. Aike Visbeek, Kévin Van Melsen en mijn trainer Christophe Prémont hebben een programma op maat samengesteld. Zo ben ik bijvoorbeeld mijn seizoen in de Volta ao Algarve begonnen aan de zijde van renners als Rui Costa, van wie ik veel geleerd heb, om meteen daarna mijn eerste wedstrijd bij de beloften te winnen.” 

“De komende jaren wil ik zo vaak mogelijk aan het succes van ons team bijdragen en steeds blijven leren. Stap voor stap krijg ik de kans om nieuwe dingen te ontdekken, zoals nu momenteel in mijn eerste hoogtestage met acht ploeggenoten van het World Team. Eind deze maand neem ik deel aan de Sazka Tour om daarna in optimale omstandigheden aan de start van de tijdrit en wegrit van het Wereldkampioenschap voor beloften in Glasgow te verschijnen.

Foto: © Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl