Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olav Kooij wint in Polen

Dinsdag 01 augustus 2023

Elite men - Olav Kooij is winnaar van de vierde de rit in de Ronde van Polen geworden.


De sprinter van  Jumbo-Visma wees landgenoot Marijn van den Berg terug.

“Een heerlijke overwinning”, zo vertelt Kooij na zijn zege. “Na de nerveuze openingsfase was iedereen in het peloton bij de les. Alles wees daarna op een massasprint. Ik wist dat ik in goede positie moest zitten in de laatste bocht. Ik zat daar inderdaad in een ideale positie en ik besloot vervolgens om relatief vroeg aan te gaan. Gelukkig was ik sterk genoeg om mijn snelheid voor lange tijd te behouden. Deze overwinning geeft opnieuw vertrouwen. We gaan deze zege vieren en verleggen de focus nadien weer naar de etappe van morgen.”

Kooij gaat verder in op de tactiek van vandaag. “Er is geen kant en klaar recept voor het benaderen van een massasprint. Iedere etappe is anders en je moet de finale altijd met nieuw perspectief bekijken, om vervolgens een plan te maken. Dat hebben we vandaag met verve gedaan. We namen het initiatief gedurende de rit en zorgden voor een goede positionering in de slotkilometer. Het team heeft me vandaag weer uitstekend geholpen. Deze overwinning geeft zoals gezegd een hoop vertrouwen, en dat is altijd lekker in de aanloop naar wat nog komen gaat”, stelt Kooij.

Jos van Emden moest de wedstrijd verlaten. Hij ondervond nog te veel last van de gevolgen van zijn valpartij in de tweede etappe.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl