Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jos van Emden knijpt in de remmen

Vrijdag 11 augustus 2023

Elite men - Jos van Emden stopt aan het einde van het huidige seizoen met wielrennen. De regerend Nederlands kampioen tijdrijden sluit een periode van 17 jaar bij zijn ploeg af. “Ik ben heel trots op alles wat ik bereikt heb en blij met het leven dat ik tot nu toe heb mogen leven.”

De 38-jarige coureur begon zijn carrière in 2008 bij Rabobank, de voorloper van Team Jumbo-Visma. Daarvoor had hij ook al twee jaar in de Rabobank opleidingsploeg gereden. Van Emden debuteerde in zijn tweede profjaar in de Giro d’Italia, een wedstrijd waar hij zijn hele carrière een speciale band zou behouden. Maar liefst elf keer kwam hij aan de start in de Laars, tegenover twee deelnames aan de Tour de France en een in de Vuelta a España. Het was ook in de Giro waar hij zijn absolute sportieve hoogtepunt bereikte door in 2017 de slottijdrit te winnen. Verder op zijn palmares: zeventien overwinningen waaronder drie nationale tijdrittitels en een tijdrit in de Eneco Tour.

“Al die jaren lang heb ik mijn jeugddroom mogen beleven”, aldus de regerend Nederlands kampioen tijdrijden. “Ik ben heel trots op alles wat ik bereikt heb en blij met het leven dat ik tot nu toe heb mogen leven. Voor mij was het een groot avontuur waar ik iedere dag van genoten heb. Tijdens mijn carrière zijn de sport, deze ploeg en ik als renner enorm geëvolueerd. Ik heb er echt van genoten om zo professioneel met mijn sport bezig te kunnen zijn. Tegelijkertijd ben ik het plezier op de fiets nooit verloren: de liefde voor de sport, de fiets en het avontuur hebben altijd voorop gestaan. Voor mij voelt het nu alsof ik op mijn 38ste mijn jeugd afsluit.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl