Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld Renewi Tour bekend

Woensdag 16 augustus 2023

Elite men - Jasper Philipsen, Jordi Meeus, Tim Merlier, Arnaud De Lie , Dylan Groenewegen en Olav Kooij zijn blikvanger in de Renewi Tour. Andere namen om in het oog te houden zijn de Italianen Elia Viviani en Giacomo Nizzolo en de Australiër Sam Welsford.

Maar de Renewi Tour is uiteraard veel meer dan alleen sprinten. Daags na de vlakke openingsrit tussen Blankenberge en Ardooie in West-Vlaanderen wacht de renners net over de Nederlandse grens in de provincie Zeeland een 13,6 km lange tijdrit met Sluis als start- en aankomstplaats. Joshua Tarling (Ineos Grenadiers) kan hier laten zien dat zijn derde plaats op het WK tijdrijden in Schotland vorige week geen toevalstreffer was. De amper 19-jarige Brit kan er dan meteen ook de basis leggen voor een mooi eindklassement. Ook Tobias Foss (Jumbo-Visma), de wereldkampioen tijdrijden van 2022, tekent present. 

Tijdrijders die zich tegelijk ook in hun sas voelen op de heuvels en kasseien van de Vlaamse Ardennen – zoals Kasper Asgreen (Soudal Quick Step) en Yves Lampaert (Soudal Quick Step) – komen in de derde rit, met aankomst op de Vesten in Geraardsbergen, aan hun trekken. Ook ex-werelduurrecordhouder en winnaar van de superstrijdlust in de voorbije Tour de France, Victor Campenaerts (Lotto Dstny), zal die vrijdagrit met rood aangekruist hebben. Maar dat geldt ongetwijfeld ook voor andere ‘klassieke’ specialisten zoals Alberto Bettiol (EF Education-Easypost), Jasper Stuyven (Lidl-Trek), Matteo Trentin (UAE Emirates), John Degenkolb (DSM), Florian Vermeersch (Lotto Dstny), good old Greg Van Avermaet (AG2R Citroën) en de jonge Thibau Nys (Lidl-Trek), 

De beslissing over de eindzege valt uiteindelijk in het slotweekend in Limburg, met op zaterdag 26 augustus een rit van Beringen naar Peer en op zondag 27 augustus een geaccidenteerde etappe van Riemst naar Bilzen. Met Matej Mohoric (Bahrain Victorious) en Tim Wellens (UAE Emirates), die na een viervoudige sleutelbeenbreuk zijn voorjaar de mist zag ingaan, staan er twee ex-eindwinnaars op de deelnemerslijst van de Renewi Tour. 

Rittenschema Renewi Tour:

• 22/8: ploegenpresentatie Knokke-Heist

• 23/8: Blankenberge - Ardooie

• 24/8: Sluis (Nederland): individuele tijdrit

• 25/8: Aalter - Geraardsbergen

• 26/8: Beringen - Peer

• 27/8: Riemst – BilzenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl