Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Femke Gerritse naar SD Worx

Dinsdag 22 augustus 2023

Women - Team SD Worx heeft zich voor de komende drie jaar (tot en met 2026) versterkt met de 22-jarige Femke Gerritse. Hiermee heeft het team een jong talent gecontracteerd dat zich hoopt te ontwikkelen in het kortere explosieve klimwerk en op de langere beklimmingen.

Sportief manager Danny Stam volgt Femke Gerritse al een hele tijd. “In diverse wedstrijden waar geklommen moest worden zagen we het talent van Femke om bergop te rijden. We kregen ook goede signalen van diverse rensters uit ons team die met haar gereden hebben. In de aanloop naar de Tour de France Femmes was zij afgelopen zomer met ons mee om enkele ritten te verkennen. Toen merkten we dat ze goed bij ons team past. Wij hebben vertrouwen dat ze nog de nodige stappen kan zetten en hebben haar daarom ook een driejarig contract aangeboden”, aldus Stam. 

Juist dat driejarig contract was een positieve verrassing voor Gerritse. “Het was voor mij al prachtig dat het beste team uit het vrouwenpeloton interesse in mij had. Dat ze mij een contract tot eind 2026 aanbieden geeft aan dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat betekent ook dat ik in deze ploeg de kans krijg om me verder te ontwikkelen.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl