Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten is tweede in Scandinavië

Vrijdag 25 augustus 2023

Women - “Ik wilde graag nog twee koersen doen zonder de druk te hebben van het klassement. Ik ben dus geen GC leader voor deze koersen, want ik vind het leuker om gewoon lekker met mijn hart te koersen en niet berekenend te rijden voor een klassement.”

Was getekend Annemiek van Vleuten, voorafgaand aan de Tour of Scandinavia. Na twee dagen koers moet dat berekende rijden er echter toch een beetje bij gaan komen. In de tweede etappe eindigde ze bergop donderdag namelijk als tweede en daardoor staat ze nu ook tweede in het klassement, achter etappewinnares Cecilie Uttrup Ludwig.

“Het ging vandaag boven verwachting”, vertelt de olympisch kampioene tijdrijden. “Ik wist dat Uttrup Ludwig heel goed was. Haar had ik ook verwacht en Ashleigh Moolman. Die twee wilde ik volgen. En het doel was om Grace Brown in ieder geval op achterstand te zetten, omdat zij denk ik de sterkste tijdrit heeft in dit startveld en dat is volgens mij ook wel gelukt. De finaleklim naar Norefjell was wat anders dan toen ik hier twee jaar geleden won. Het ging nu meer trapsgewijs. Er werd een goed tempo gereden. Ik had Uttrup Ludwig verwacht, maar niet Cadzow van Jumbo-Visma en Marturano van Fenix. Je ziet wel dat niet iedereen de Tour de France vorm nog heeft.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl