Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rasenberg wint Ronde van Achterhoek

Zondag 27 augustus 2023

Elite men - Martijn Rasenberg heeft de Ronde van de Achterhoek gewonnen. De renner van A Bloc bleef over uit de vroege vlucht.

Al vroeg in koers vormde zich een kopgroep van een zestal renners, maar op de eerste onverharde strook moest de Deen Kristian Egholm (Restaurant Suri-Carl Ras CT) met materiaalpech zijn medevluchters laten rijden. De overige vijf -Bart-Jan Lindeman (VolkerWessels CT), Tim Marsman (Metec-SOLARWATT CT), Rick Ottema (Allinq CT), Martijn Rasenberg (ABLOC CT) en de Duitser Luca Dreßler (Team Lotto-Kern Haus CT)- werkten goed samen, waar door de voorsprong al snel op liep. Met een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten werd het voor de ploegen in het peloton noodzaak om de achtervolging te starten. Omdat de meeste grote Continentale ploegen een renner voorin mee hadden, was het aan TDT-Unibet CT om het leeuwendeel van het achtervolgingswerk op zich te nemen.

Hoewel Rasenberg aan een behoorlijk debuutseizoen bezig is, was hij toch verrast na zijn zege. ,,Niet normaal, hier heb ik van tevoren alleen maar van kunnen dromen. In China (Tour of Qinghai Lake, red.) ben ik een paar keer dicht bij een zege geweest en ben daarna goed door blijven trainen. Dit is mijn eerste jaar in een Continentale ploeg en het ging al best goed. Als je dan je eerste zege in een UCI-wedstrijd kunt pakken, dan is dat toch wel onwerkelijk.’’ 

(Bron: Holland Cup)

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl