Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ritsucces voor Van Empel in Tour de l'Avenir Femmes

Woensdag 30 augustus 2023

Women - Fem van Empel heeft voor Nederland de derde etappe van de Tour de l'Avenir Femmes gewonnen.

BESTEL NU DE WIELERSCHEURKALENDER 2024

De wereldkampioene veldrijden bleef in de sprint de Poolse Wlodarcyk voor.

Ook leidt de Brabantse in het berg- en puntenklassement. 

''Dit is echt fantastisch”, glundert de twintigjarige renster van Team Jumbo-Visma na haar overwinning in de landenwedstrijd. “Het is een heel mooie zege. We staan hier in Frankrijk met een sterke Nederlandse selectie aan de start. Als je het gemaakte plan uiteindelijk in perfectie kan uitvoeren en afmaken is dat schitterend.”

Na een rustige start kwam Van Empel met haar Nederlandse teamgenotes in een luxepositie terecht. “Na een rustig begin en een vrij lange neutralisatie schroefde het peloton het tempo stevig op naarmate we dichter bij de Côte du Thoissia kwamen. We zaten met drie rensters van de Nederlandse selectie in de uitgedunde kopgroep met favorieten. Die overtalsituatie hebben we vervolgens goed weten uit te spelen.”

“Mijn eerste overwinning op de weg, het voelt echt zo speciaal. Hier gaan we vanavond met het team van genieten”, aldus Van Empel. Morgen start ze wederom in de bollentrui. De Tour de l'Avenir Femmes kent nog twee bergetappes. “Ik ben benieuwd hoe ver we kunnen geraken met het team.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl