Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Steven Kruijswijk komt terug in competitie

Zaterdag 02 september 2023

Elite men - Met de Tour de France voor de deur legde Steven Kruijswijk (36) in juni de laatste hand aan zijn voorbereiding op zijn grootste seizoensdoel. Niets leek een mooie Tourzomer in de weg te staan, totdat een crash in de tweede etappe van het Critérium du Dauphine een einde maakte aan die ambitie. Na maanden van revalideren maakt de Brabander zondag in de Tour of Britain zijn rentree in wedstrijdverband.

BESTEL NU DE WIELERSCHEURKALENDER 2024

“Het gaat goed met me”, moet Kruijswijk direct van het hart. “Ik heb de afgelopen tijd veel trainingsarbeid verricht. Ik voel me klaar om te starten in deze koers. Ik kijk ernaar uit weer een rugnummer op te spelden. Na de val begin juni, waarbij ik mijn sleutelbeen en bekken brak, heb ik enkele weken noodgedwongen niet op de fiets gezeten. Uiteraard is het nooit fijn om op zo’n manier de Tour en de Vuelta te missen. Je seizoen valt daardoor wel een beetje in het water. In het bijzijn van mijn familie kwam ik die periode goed door.”

De klimmer startte zijn revalidatie na verloop van tijd op. “Na zes tot zeven weken zat ik weer op de fiets. Ik heb met een fysiotherapeut al die tijd gewerkt aan de stijl van bijvoorbeeld mijn schouder. Dat doe ik momenteel nog steeds. Ik heb lang toegewerkt naar het moment waarop ik weer kon gaan rijden in competitieverband. Dat moment is nu gekomen. Het is fijn dat dat dit seizoen nog lukt. Ik hoop in de resterende tijd van dit seizoen nog zoveel mogelijk wedstrijden te rijden”, vertelt Kruijswijk zichtbaar opgetogen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl