Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Simac Ladies Tour:Balsamo wint in Gennep

Woensdag 06 september 2023

Women - De eerste reguliere rit van de Simacl Ladies Tour is gewonnen door.Elisa Balsamo. Zij bleef in Gennep Lorena Wiebes en Charlotte Kool voor.

In de slotfase probeerde Kristina Schweinberger en Quinty Ton de sprint nog te ontlopen , maar net voor de slotkilometer werden ze gegrepen. Ook Femke de Vries liet zich niet onbetuigd en kreeg de prijs voor de strijdlust.

Kool blijft leider. De renster van DSM baalde toch hardgrondig. ''Ik had hier natuurlijk willen winnen, maar ik liet me insluiten, dat deden ze slim.. Dat moet ik mezelf kwalijk nemen. Want ik had uiteindelijk voor de sprint nog veel in huis. De trui zal ik kwijt raken morgen in de tijdrit, die is iets te lang voor mij als sprintster. ik hoop vooral later in de week nog een rit te winnen.'' 

Elisa Balsamo was bijzonder tevreden met de winst. ''Dit is een droom die uitkomt voor mij, ik wil iedereen bedanken van mijn team, want zij deden een geweldige lead-out waarbij we met snelheid van achteren kwamen, Voor mij persoonlijk is dit een geweldig mooie opsteker na een lastig seizoen. Na een zware val eerder dit seizoen was het een lange weg om terug te komen. Dan doet deze overwinning goed, zeker omdat er hier zoveel sterke sprintsters aan de start staan. We gaan eerst genieten van deze zege en dan zien we wat er verder nog in zit deze week.''   

In Gennep moest Wiebes van ver komen. “Er heerste veel chaos in de laatste drie kilometer.  We zaten redelijk ver, maar wisten toch naar voren te komen op twee kilometer van de streep. Lotte Kopecky sneed de laatste bocht aan, maar toen kwam Lidl-Trek met veel snelheid van achteruit. Ik probeerde nog zo veel mogelijk te pushen voor de sprint en kwam terug naast haar. Ik hoopte door het gooien van mijn fiets toch nog met de zege aan te haal te gaan, maar ik kwam net te kort. Het was heel close. Dit biedt alleen maar meer motivatie om morgen het beste van mezelf te geven in de tijdrit. In Lelystad ligt er normaal nog een sprintkans. Hopelijk staat er een beetje meer wind en kan ik daar ‘revanche’ nemen”, aldus Wiebes.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl