Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie kan NK niet in Ootmarsum organiseren

Woensdag 20 november 2013

Elite men - De Stichting Wielerevenementen Dinkelland heeft de organisatie van het Nederlands Kampioenschap wielrennen in Ootmarsum voor 2014 terug gegeven. Men heeft onvoldoende geld om het NK voor de derde keer in het Twentse plaatsje te organiseren.

De begroting van 375.000 euro wordt bij verre niet gehaald nu de provincie Overijssel, de regio Twente het Twents Bureau voor Toerisme volgens de stichting  hebben mee gedeeld niet financieel bij te willen dragen aan het evenement. Daarop wierp de organiserende stichting de handdoek. ,"Nu overheden het NK niet een zodanig belangrijk evenement vinden dat zij dat wensen te ondersteunen, haakt ook een deel van bedrijfsleven af. Daarnaast vinden wij dat wanneer overheden niet uitstralen dat het NK een maatschappelijk gewenst evenement is, wij van de honderden vrijwilligers geen belangeloze inzet van tientallen soms honderden uren mogen vragen.” 

Aparte stichting

De organisatie van het Nederlands Kampioenschap Wielrennen is voor de jaren 2009-2014 door de KNWU uitbesteed aan de Stichting Nederlandse Kampioenschappen Wielrennen (SNKW). Ootmarsum was eerder in 2008 en 2011 gastheer van het NK. De vorige twee edities vonden plaats in Kerkrade. Ook daar verliep de financiering van de nationale titelstrijd zeer moeizaam. Volgens de KNWU is het terug geven van het NK voorlopig een zaak van de verantwoordelijke stichting SNKW. Die wordt vanuit de Stichting Wielerevenementen Dinkelland veel succes gewenst met het vinden van een nieuwe sponsor op een dergelijke korte termijn.

Mislukte flirt Tubbergen

De gemeente Dinkelland bleek in de regio de enige instantie die het evenement wilde ondersteunen, een toenaderingspoging tot de gemeente Tubbergen - wat tot een nieuw parcours had moeten leiden - liep op niets uit.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl