Chantal Blaak wil weer schitteren bij Specialized

Woensdag 20 november 2013

Women - Chantal Blaak moest het nieuws lang voor zich houden, zag het zelfs voortijdig uitlekken, maar mag het nu van de daken schreeuwen: ze fietst per 1 januari voor de Specialized-vrouwenploeg. De Zuid-Hollandse wil bij één van de beste teams ter wereld zelf ook weer schitteren.

Er mag geen onduidelijkheid over zijn: Blaak heeft het bij Tibco to the Top best naar haar zin gehad het afgelopen jaar. “Het was een avontuur, waar ik bewust voor gekozen heb. Ik ben lange tijd in de Verenigde Staten geweest en heb daar best van genoten. Maar ik wist ook al snel dat ik dat in 2014 niet opnieuw zou doen. Ik miste niet alleen thuis, maar stond voor mijn gevoel ook gewoon stil terwijl anderen in Europa keihard aan het koersen waren. Daardoor heb ik niet het niveau gehaald wat ik gewend was. Het zou gewoon voor mijn loopbaan niet goed zijn om dat nog een keer te doen. Aan de andere kant had ik het ook niet willen missen.”

Geweldige uitdaging

Toen de aanbieding van Specialized voorbij kwam, hoefde Blaak niet lang na te denken. Na Leontien.nl en AA Drink zocht ze opnieuw stabiliteit en een Europees wedstrijdprogramma. “Specialized is één van de beste teams van de wereld, ze zijn niet voor niets al twee keer wereldkampioen ploegentijdrit geweest. Voor mij is het een geweldige uitdaging om ook mijn steentje bij te dragen in dit team en of dat ook op het WK is zullen we wel zien. Misschien wordt het te midden van die toppers nog niet eens een kwestie van altijd voor mezelf rijden, misschien haal ik wel heel veel voldoening uit het een steentje bijdragen aan de prestatie van een ander. We zien wel hoe het loopt , maar ik wil wel weer met de besten mee doen in het vrouwenpeloton, anderen pijn kunnen doen op kop van de groep.”

Andere aanpak

Blaak rijdt de komende periode niet op de baan en ook niet in het veld. “Ik heb voor een andere aanpak gekozen, waarbij ik relatief lang rust heb genomen en pas halverwege november weer ben gaan trainen. Die voorbereiding doe ik op de weg en met zeer veel motivatie. Ik wil er komend voorjaar vanaf de Omloop Het Nieuwsblad staan en dan direct een sterke periode neerzetten in maart en april. Het is voor je motivatie zoveel beter als je gelijk met de besten mee kunt doen en ook in je ploeg laat je jezelf direct van je beste kant zien.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl