Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Watersley Ladies & Womens Challenge van start

Vrijdag 15 september 2023

Blog - De Watersley Ladies & Womens Challenge geeft 's werelds meest getalenteerde en gedreven wielrensters de kans om van 15 tot en met 17 september in en rond Sittard samen de strijd aan te gaan. 

De 3-daagse wielerwedstrijd voor dames onder 19 en vrouwen onder 23, heeft zich in korte tijd opgewerkt tot vaste waarde op de wielerkalender. Men begint op vrijdag met een tijdrit op het Tom Dumoulin Bike Park, waar de deelneemsters zullen strijden tegen de klok en concurrenten om een voorsprong te behalen in het klassement. Deze technische uitdaging vormt het startschot voor een weekend vol intense actie en competitie. In de dagen die volgen, staan wegwedstrijden op het programma. Op zaterdag wordt er een etappe gereden in België, gevolgd door een tweede etappe op zondag, waarbij de wielrensters door het schilderachtige heuvellandschap van Limburg zullen koersen. Met als kers op de taart een koninginnenrit waarbij zowel de start als finish plaatsvindt op de top van Watersley Sports & Talentpark.

Ieder jaar opnieuw weet de organisatie een indrukwekkend deelnemersveld van veelbelovende wielrensters naar Sittard te halen. Julie Bego, die vorige maand werd gekroond tot wereldkampioen, zal ongetwijfeld de schijnwerpers op zich hebben. Naast haar zijn er nog genoeg getalenteerde deelneemsters die strijden om de felbegeerde titel maar bovenal zichzelf willen bewijzen als toekomstige sterren van de wielersport. Dit betekent dat wielrensters zoals Julie Bego, Cat Ferguson, Fleur Moors en Federica Venturelli, die stuk voor stuk indrukwekkende prestaties hebben geleverd door in de top 5 van het wereldkampioenschap te eindigen, hier aan de start zullen verschijnen.

Foto: © SportfotoEerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl