Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Adriaan Helmantel, opnieuw naar profteam

Zaterdag 16 september 2023

Elite men - Adriaan Helmantel, de huidige bondscoach U23 en U19 bij de KNWU, komt naar aanleiding van de voorbereidingen op seizoen 2024 het trainersteam van Intermarché-Circus-Wanty versterken. De 42-jarige Nederlander keert op die manier terug naar een World Tour structuur na een met succes bekroonde passage bij Team Sunweb van 2013 tot en met 2018.

Ter gelegenheid van de Europese kampioenschappen in Drenthe van volgende week zal Adriaan Helmantel een vijfjarige loopbaan als bondscoach afsluiten, waarin hij de heren beloften en junioren op de weg en tot de Olympische Spelen in Tokyo ook de duurrenners op de baan begeleidde.

Adriaan Helmantel : “Na vijf mooie jaren als bondscoach bij de KNWU kijk ik enorm uit naar deze nieuwe uitdaging bij Intermarché-Circus-Wanty. Uit mijn jaren bij Team Subweb heb ik namelijk onthouden hoe veel voldoening het geeft om dicht bij de sporters te staan en als een hecht team op dagdagelijkse basis naar doelen toe te werken. De structuur van Intermarché-Circus-Wanty staat bekend om haar omgeving waarin het streven naar professionalisering met een gezellige sfeer gecombineerd wordt, zodat iedereen zich ten volle kan ontplooien. Daarom was ik na mijn eerste gesprek met Aike Visbeek meteen overtuigd om bij Intermarché-Circus-Wanty aan te sluiten. Met mijn ervaring wil ik samen met de andere leden bijdragen aan de continu progressie van het team, door een aantal aspecten een nieuwe impuls te geven. Ik ben ervan overtuigd dat het soms kleine dingen zijn die een verschil maken!”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl