Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bulgac gaat bij Parkhotel Valkenburg rijden

Woensdag 20 november 2013

Elite men - Onlangs meldden wij al dat renner en team met elkaar in gesprek waren, nu is de zaak ook beklonken: Brian Bulgac rijdt per 1 januari voor het Nederlandse continental team Parkhotel Valkenburg. Dit jaar kwam hij uit voor Lotto-Belisol.

Met de komst van Bulgac is de ploeg van manager Paul Tabak compleet. Zeventien renners gaan voor de Limburgse hoofdsponsor aan het nieuwe avontuur beginnen. Elf renners uit de voormalige LSE-teams Ruiterdakkapellen en ParkhotelValkenburg en zes nieuwe aanwinsten. Op noorderling Marco Hoekstra na alle ervaren (beroeps)renners. Van de zes nieuwe aanwinsten heeft Brian Bulgac (25) de afgelopen twee seizoenen op het hoogste niveau gekoerst. Als lid van de Belgische Lotto-Belisol-formatie nam hij twee keer deel aan de Ronde van Italië. Beide malen reed hij deze zware etappewedstrijd goed uit en was o.a. in twee ritten betrokken bij een lange ontsnapping die pas kort voor de finish strandde. Toch kwam hij niet voor contractverlenging in aanmerking. ‘Vermoedelijk’ denkt hij zelf ‘omdat ik onvoldoende UCI-punten scoorde’. Bulgac, afkomstig uit Almere, is een liefhebber van geaccidenteerd terrein. In 2011 won hij als belofterenner o.a. de hoog gewaardeerde Triptyque Ardennais en de Tour de Liège.

De complete ploeg van ParkhotelValkenburg CT ziet er voor 2014 nu als volgt uit: Brian Bulgac, Marco Hoekstra, Joris Blokker, Rick van Breda, Peter Schulting, Jasper Ockeloen, James Judd (Nw.Zeeland), Joris de Boer, Lars Horring, Bram Nolten, Rutger Schellevis, Remco Broers, Kai Reus, Jenning Huizenga, Gert-Jan Bosman, Jaap Kooijman, Rudy Vriend en Marco Zanotti (Italië).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl