Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Klim Haanraderweg uit parcours NK Kerkrade

Vrijdag 15 maart 2013

Elite men - Zeker voor de vrouwen en de beloften, maar waarschijnlijk ook voor de elite wordt de beklimming op de Haanraderweg uit het NK-parcours in Kerkrade gehaald. De organisatie wil in ieder geval op zaterdag de ronde minder selectief maken.

Zowel bij de overkoepelende organisatie als ook bij het plaatselijke comité was de kritiek op de zwaarte van het NK-parcours van 2012 niet aan dovemansoren gericht. Bij de beloften bleven vier renners tot het laatst bijeen, bij de vrouwen wist winnares Annemiek van Vleuten alleen ploeggenote Marianne Vos in haar buurt en bij de profs - waar het zeer slecht weer was - soleerde Niki Terpstra naar de winst. Veel renners en rensters werden voortijdig uit koers gehaald. Om te zorgen voor meer evenwicht in de omloop wordt nu een parallelweg van de Haanraderweg gebruikt, die minder steil is. Volgens gegevens van de gemeente Kerkrade kent de Haanraderweg een stijgingspercentage van 10-16 procent op het steilste punt.

Overigens meldt De Limburger dat het NK op losse schroeven staat als gevolg van geldproblemen. Een reddingsactie van Limburgse bedrijven zou op dit moment in volle gang zijn.

Foto (c): Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl