Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fleur Moors wint EK Weg junior-vrouwen

Zondag 24 september 2023

Women - Fleur Moors is Europees kampioene bij de junior-vrouwen geworden. De Belgische won de sprint van de mee gemuisde Italiaanse Federica Venturelli. De Française Léane Tabu was de rapste in de strijd om de bronzen medaille. Lauren Molengraaf was op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlandse.

Het peloton bleef vanaf de start in Drijber lange tijd bij elkaar, brak in drie stukken door een valpartij, maar de groep van veertig sterke dames voorin zouden uiteindelijk toch gaan strijden voor de ereplaatsen. De Nederlandse ploeg onder leiding van talent-coach Kirsten Wild met de rensters Silje Bader, Masja Keesman, Fee Knaven, Puck Langenbarg, Zoë van Velzen en Lauren Molengraaf wilden de koers hardmaken, maar het bleef een vlakke, saaie wedstrijd. 

Toertocht

‘’Er gebeurde weinig in de koers, het leek meer op een toertocht’’, ondervond Lauren Molengraaf haar beleving van de koers. ‘’Ons plan was om de koers hard te maken, maar iedereen leek zo fris dat zij bij een aanvalspoging gewoon weer direct op het wiel zaten. En dat na een lang seizoen. Bovendien wilden de andere landen ook niet echt meewerken. Boven op de klim naar de Col du VAM wilde ik het ook proberen, maar ze zaten er gewoon allemaal bovenop. Ik werd in de laatste klim op de VAM op de kasseien vastgereden, waardoor ik posities moest prijsgeven. De eerste twee waren al weg, ik had nog zicht op nummer drie, maar ik was gewoon niet sterk genoeg.’’ Lauren Molengraaf sprak in combinatie met de cross, de mountainbike en de weg over een lang seizoen. ‘’Het gaat nog niet super op de weg, maar ik ben nog aan het bijleren. Hopelijk kan ik alle ervaring meenemen naar de toekomst. Ik rij op de weg voor FDJ en tijdens het mtb-seizoen voor het Lapierre-Mavic Unity XC Team. Ik zat al in een Frans team, maar die hebben geen vrouwenteam, vandaar FDJ. Ik kan met de coaches van de nationale selecties van drie disciplines goed communiceren. Ik denk dat goed aan te kunnen door me rustig te houden en omdat ik de juiste mensen om me heen hebt. In de winter gaat dat goed met de cross, maar in de zomer kan ik de mountainbike goed opdelen met de weg. Ik denk dat ik daar een mooie planning van maak.'' 

 

Kampioene Fleur Moors maakte de rol van één van de favorieten zijn waar. Nadat ze naast de wereldtitel greep in Glasgow wist ze nu de volle buit te veroveren in Drenthe. Op de kasseienklim reed ze weg met Venturelli om vervolgens in de strook naar de finishlijn Venturelli op achterstand te zetten. ''Ik voelde vrij snel dat ik goed was en dat het parcours me lag. We konden de finale zoals gepland afwerken en ik moet zeker ook mijn team bedanken voor het bij elkaar houden van de eerste groep. Dat ik deze trui nu win aan het einde van mijn juniorentijd betekent veel voor mij. Dit was een seizoen met ups en downs voor mij, maar het laatste deel kende vooral ups'' aldus de Belgische die volgende week alweer in het veld actief zal zijn.

1. Fleur Moors (Ned) 1.59.45, 2. Federica Venturelli (Ita),3.Leane Tabu (Fra) 0.07, 4. Titia Ryo (Fra), 5. Elyen Roussel (Fra), 6. Viktoria Chladoova (Slo), 7. Lauren Molengraaf (Ned), 8.Hannah Kunz (Dui), 9. Lore de Schepper (Bel) 10. Eleonara La Bella (Ita), 16. Puck Langenbarg (Ned), 23. Masja Keesman (Ned), 27. Fee Knaven (Ned), 32. Silje Bader (Ned)

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl