Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld Betcity Elfstedenrace is rond

Dinsdag 26 september 2023

Elite men - De Betcity Elfstedenrace- verreden op woensdag 4 oktober - kent de definitieve samenstelling van het startveld. Er doen vijf WorldTour-formaties mee en twaalf continentale profteams. Zeven ploegen zijn van Nederlandse bodem, waaronder Jumbo-Visma en DSM-firmenich.

Eerder wist de organisatie te melden dat behalve de twee genoemde vaderlandse WorldTour-teams ook Team Jayco-Alula, Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Circus Wanty deelnemen. Daar komen de buitenlandse formaties van Q36/5, Flanders-Baloise, Bolton Equities Black Spoke, Uno-X CT, Lotto Kern Haus en Xspeed United bij.

De Nederlandse continentale teams Metec-Solarwatt, BEAT, A Bloc, VolkerWessels, TdT-Unibet en Allinq maken het startveld compleet. De Betcity Elfstedenrace stond in 2022 voor het eerst op de wielerkalender en wist na een jaar al promotie naar UCI 1.1-status af te dwingen. Daardoor mogen WorldTour-teams meerijden. Elmar Reinders zal dan naar verwachting ook een opvolger van naam krijgen. Start- en finishplaats is de Friese provinciehoofdstad Leeuwarden.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl