Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Emden coach vrouwen Jumbo-Visma, Nooijen nieuwe renster

Woensdag 27 september 2023

Women - Er gaat een andere wind waaien in de omkadering van het vrouwenteam van Jumbo-Visma. Rutger Tijssen krijgt als performance-coach gezelschap van Maarten van Kooij en uit eigen geledingen worden Jan Boven en Jos van Emden naar voren geschoven als race-coaches.

Race en performance coaches Carmen Small en Lieselot Decroix vonden uitdagingen elders en ook van performance-coach Marieke van Wanroij wordt aan het einde van het seizoen afscheid genomen na drie jaar trouwe dienst.

Ook in leeftijd en ervaring vormt de ploeg een evenwichtig geheel in 2024. “Met Marianne (Vos), Riejanne (Markus) en Anna (Henderson) hebben we drie goede kopvrouwen in huis. De andere rensters zijn minder ervaren, maar allen heel getalenteerd. De ploeg waarmee we in 2024 starten is in de breedte sterker geworden, ondanks het vertrek van Karlijn Swinkels, Noemi Ruëgg, Coryn Labecki, Teuntje Beekhuis en Kim Cadzow.”

Mijntje Geurts en Margaux Vigie werden al aangekondigd als versterkingen. De nieuwste aanwinst van Tijssen luistert naar de naam Lieke Nooijen. De van oorsprong Brabantse renster geldt als sterke tijdrijdster. Nooijen verwacht zich bij haar nieuwe ploeg verder te ontwikkelen in die discipline. “Dat ik straks teamgenoot ben van de Nederlands kampioene tijdrijden (Riejanne Markus) is super. Ik verwacht dat ik veel van haar kan leren. Daarnaast hoop ik mezelf ook op andere vlakken te verbeteren”, aldus Nooijen. “Ik houd van een harde koers en deins niet terug voor lange sprints en het doen van lead-outs. Het is ook mijn ambitie om mezelf in de voorjaarsklassiekers te laten zien.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl