Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Politie Noord-Nederland stopt begeleiding wielerkoersen

Donderdag 28 september 2023

Elite men - De Politie Eenheid Noord-Nederland heeft besloten vanaf 2024 geen wielerevenementen meer te begeleiden. De (regio)burgemeester(s) en de hoofdofficier van justitie steunen deze beslissing.

De organisaties en vergunningverleners zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheidsmaatregelen. De politie is genoodzaakt prioriteiten te stellen om de primaire taken uit te kunnen voeren. Taken waar de samenleving om vraagt. De begeleiding van wielerevenementen vraagt veel van onze inzet en schaarse capaciteit; vooral van specifiek opgeleide motoragenten.

Het stoppen van de begeleiding van wielerevenementen gaat in per 1 januari 2024. Dit geeft organisatoren, gemeenten en andere betrokkenen de tijd om zich aan te passen. Alle geplande wielerevenementen voor 2023 kunnen doorgaan zoals in voorgaande jaren, met de ondersteuning van de politie tenzij de omstandigheden maken dat er ook op korte termijn toch anders geprioriteerd moet worden.  

De maatregel treft onder meer de Ronde van Drenthe.

De KNWU maakt doorgaans afspraken met de landelijke politie over de inzet van motoragenten, maar Noord-Nederland wil zich aan deze afspraken onttrekken.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl