Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Met Parkhotel verdwijnt hofleverancier van talent uit peloton

Dinsdag 03 oktober 2023

Women - Vandaag staat er voor het laatst een team onder de naam Parkhotel Valenburg aan de start van een internationale vrouwenkoers. De ploeg, die doorgaat als VolkerWessels, was hofleverancier van talent de afgelopen tijd.

Zo droegen met Lorena Wiebes en Demi Vollering de nieuwe sterren van het Nederlandse vrouwenwielrennen de kleuren van de ploeg, de twee waren - net als nu bij SD Worx - ploeggenotes bij de formatie van Raymond Rol.

Wiebes kroonde zich in 2019 bij de ploeg zelfs tot Nederlands kampioene, waarna ze naar team DSM trok en nu bij SD Worx ging rijden. Ondertussen won ze ritten in de Tour de France Femmes,de Simac Ladies Tour, diverse semi-klassiekers en de Europese titel. Vaak wordt ze gezien als de snelste vrouw van het peloton.

Demi Vollering is juist de Nederlandse klimhoop, een belofte die ze inloste door dit jaar onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Tour de France Femmes op haar naam te brengen. Op bergachtige en heuvelachtige parcoursen moet ze Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten doen vergeten.

Ook de huidige Nederlands kampioene tijdrijden Riejanne Markus reed ooit voor de formatie van Parkhotel, net als de kersverse Europees kampioene Mischa Bredewold en bijvoorbeeld Roxane Knetemann, Nina Buijsman, Marit Raaijmakers en Karlijn Swinkels. Dit jaar nog stappen Lieke Nooijen (Jumbo-Visma) en Femke Gerritse (SD Worx) over naar een topteam. 

De wielerminnende Jos van de Mortel (in wielerkleding op de foto hierboven verdient een dikke pluim voor zijn bijdrage aan de opleiding van talent. Mooi dat VolkerWessels het stokje overneemt.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl