Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma hoopt op groots afscheid van Roglic

Vrijdag 06 oktober 2023

Elite men - Jumbo-Visma hoopt met Primoz Roglic nog een keer voor de zege mee te doen in de Ronde van Lombardije komende zondag, zo laat de ploeg weten. De Sloveen vertrekt naar Bora-Hansgrohe. 

“We willen de periode van Primoz in onze ploeg afsluiten met een succes, waarbij we hopen dat de geslepen diamant die Primoz is andermaal glinstert”, aldus ploegleider Marc Reef.

De gezamenlijke reis van Roglic en Team Jumbo-Visma begon in 2016. De Sloveen kwam destijds over van het Italiaanse Adria Mobil. In een mum van tijd ontwikkelde de samenwerking zich tot een succes. Roglic schonk de ploeg in 2020 een zege in een monument door Luik-Bastenaken-Luik te winnen in een bloedstollende ontknoping. In Lombardije eindigde Roglic al eens als vierde en zevende.

“Primoz oogt de afgelopen week heel ontspannen”, omschrijft Reef de gemoedstoestand van de Sloveen. “Hij is daarnaast geestdriftig om het maximale uit deze koers te halen. Dat komt onder meer tot uiting in zijn trainingsarbeid van de afgelopen dagen. Naast het winnen van de Ronde van Emilië en de vierde plaats in Tre Valli Varesine, heeft hij ook nog tijd gestoken in het verkennen van het gehele parcours van Lombardije. Dat tekent de professionaliteit van Primoz.” 

Reef looft daarnaast de sterkte van de ploeg die zaterdag aan het vertrek staat in de Noord-Italiaanse regio. “We zijn hier met een heel sterke groep. De mannen zijn stuk voor stuk gemotiveerd om iets moois te maken van het toetje van dit seizoen. We hebben het afgelopen kalenderjaar fantastische dingen bereikt met z’n allen. Dat willen we als ploeg in de laatste koersen van het seizoen ook weer doen. We kunnen komende zaterdag vertrouwen op een sterk team, dat in de finale zeker zijn mannetje zal staan”, is de ploegleider overtuigd.

De formatie rijdt verder met Koen Bouwman, Wilco Kelderman, Sam Oomen, Tiesj Benoot, Jan Tratnik en Atilla Valter

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl