Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parijs-Tours laatste wedstrijd Jos van Emden

Vrijdag 06 oktober 2023

Elite men - Jos van Emden rijdt dit weekend zijn allerlaatste koers als prof in Parijs-Tours. Daarna start de Schiedammer als ploegleider bij de vrouwen van Jumbo-Visma.

“Ik kijk er toch wel naar uit”, zegt de 38-jarige Van Emden over het einde van zijn carrière. “Ik merk aan mijn lichaam en hoofd dat het klaar is. De laatste maanden heb ik veel complimenten uit het peloton gekregen. Dat had ik niet verwacht, maar voelt fijn. Ik hoop in Parijs-Tours nog één keer een goed niveau te halen en mijn carrière mooi af te sluiten. Het zou moeten lukken; deze koers ligt me normaal gesproken goed.”

Van Emden begint binnenkort aan zijn nieuwe uitdaging bij Team Jumbo-Visma Women, waar hij ploegleider wordt. “Ik had het al een tijdje voor ogen om ploegleider te worden. Dat ik in deze functie bij de vrouwenploeg mag debuteren is eigenlijk de beste optie voor mij. Ik zou het best lastig hebben gevonden om renners die nu ploeggenoten zijn als ploegleider te moeten aansturen. Ik heb nu immers een heel andere band met hen. Het wordt ook voor mij een ontdekkingstocht, maar ik ga er alles aan doen om me de functie meester te maken.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl