Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Artz naar Circus-ReUz 'Kans niet laten liggen'

Donderdag 12 oktober 2023

Elite men - Huub Artz (21 jaar) sluit vanaf 2024 twee nieuwe aan bij Circus-ReUz-Technord, de continentale formatie van Intermarche-Circus-Wanty . Artz reed de voorbije drie seizoenen voor Continentaal team Metec-SOLARWATT en zal zijn laatste jaar als belofte bij Circus-ReUz-Technord aanvatten. 

De Nederlandse renner trad op de voorgrond in 2023, door in juli in de GP Color Code Bassenge zijn eerste zege als belofte te behalen. Hij sierde in ereplaatsen in de U23 Road Series, die hij wist te leiden tot hij in de slotmanche uiteindelijk nipt het hoofd moest buigen voor zijn belangrijkste rivaal Jasper Dejaegher. Recent, begin oktober, schonk Artz zichzelf met zijn vijfde plaats in de Friesland Elfstedenrace achter Jasper Philipsen en Olav Kooij zijn eerste top vijf tussen de profs.

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

Huub Artz laat weten: “De afgelopen maanden heb ik met Jasper Dejaegher en Circus-ReUz-Technord een hoogwaardige strijd om de eindwinst in de U23 Road Series geleverd. Maar buiten het peloton voelde de belangstelling van het team heel persoonlijk en amicaal aan. Ik had meteen een goed gevoel toen Kévin Van Melsen en Aike Visbeek na verschillende contacten uiteindelijk met een mooi voorstel kwamen. Het was een kans die ik niet kon laten liggen. Ik krijg de mogelijkheid om te profiteren van de gecombineerde programma’s en begeleiding van het World Team en Development Team, om met een sportdiëtist te werken, of nog om op minutieuze wijze materiaal te testen en te kiezen. Voor mij betekent dit een nieuwe stap in mijn carrière, waar ik ongetwijfeld snel de vruchten van zal plukken. Het team rekent op mij om met grote regelmaat resultaten in mijn eigen categorie in de wacht te slepen en verwacht daarnaast dat ik de jongere beloften op sleeptouw zal nemen. Het traject dat Roel van Sintmaartensdijk gevolgd heeft is een bron van inspiratie. Ik kijk ernaar uit om prestigieuze wedstrijden als de Giro Next Gen te ontdekken. En uiteraard heb ik de ambitie om in mijn wedstrijden met Intermarché-Circus-Wanty te tonen dat ik de nodige competenties heb om profrenner te worden!”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl