Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader wint en leidt in China

Zondag 15 oktober 2023

Elite men - Milan Vader is winnaar geworden van de vierde rit in de Gree Tour of Guangzi. De renner van Jumbo-Visma kwam vorig seizoen nog zwaar ten val en kwam in 2022 nauwelijks in actie.

De Zeeuw is ook leider in de Chinese ronde. De dag voordien won ploeggenoot Olav Kooij.

Voor Vader is het zijn eerste grote zege als wegrenner en dat in de koninginnenrit van deze ronde. uit de WorldTour. 

Vader nam het heft in eigen handen en reed in de laatste 300 meter weg van kopgroep. Ondanks de poging van de Fransman Rochas om dichterbij te komen, bleek Vaders voorsprong voldoende. De Middelburger won de etappe met een voorsprong van twee seconden. Vader reageert geëmotioneerd op de winst: “Dit is een overwinning uit het hart.”

“Ik ben sprakeloos,” reageert ploegleider Maarten Wynants. “De winst van Olav gisteren was al een beetje onverwacht, maar deze misschien nog meer. We mikten met Milan op een plek in top 10, aangezien hij niet helemaal fit aan de start stond. Het is dan erg mooi om hem hier te zien winnen, ook als je kijkt naar zijn harde val van vorig seizoen en het hele revalidatieproces. Milan kreeg een vrije rol vandaag en we hadden afgesproken dat hij de favorieten zou volgen en dat heeft hij op een fantastische manier gedaan.”

Wynants blikt vooruit op de komende etappes. “De komende etappes zijn vlak en ze bieden weer kansen voor Olav. Daarnaast gaan we er alles aan doen om Milan naar de eindoverwinning te loodsen.”

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

Foto: © Sportfoto Vader was voorheen mountainbiker    Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl