Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma sluit af in stijl met dubbel in China

Dinsdag 17 oktober 2023

Elite men - Jumbo-Visma heeft een sterk wielerseizoen in stijl afgesloten met een dubbelslag in de Gree-Tour of Guangxi.

Olav Kooij won de slotrit en Milan Vader bracht de ronde op zijn naam.  Voor de Zeeuw betekent het een enorme opsteker dat hij zijn terugkeer op het hoogste niveau na zijn val vorig voorjaar en een lange revalidatie een jaar later een wedstrijd in de WorldTour weet te winnen.

In de slotrit hield Jumbo-VIsma het pak bijeen en won Kooij voor Molano. Arvid de Kleijn was vierde. 

Vader pakte de leiding in het algemeen klassement na zijn ritzege op dag vier. De rode leiderstrui gaf hij niet meer uit handen in de laatste twee etappes. De ritzege en het eindklassement in China betekenden de eerste profzeges voor de 27-jarige renner. “Dit is echt geweldig, ik kan niet meer wensen op dit moment. Hoe de ploeg ervoor heeft gevochten deze week. Dat het allemaal zo uitpakt is echt onwerkelijk”, aldus een dolgelukkige Vader.

“Dit scenario heb ik altijd in mijn hoofd gehouden na de val”, vertelt Vader, doelend op zijn zware crash in de Ronde van het Baskenland begin april 2022. “De artsen gaven destijds aan dat ze al blij waren dat ik überhaupt weer op een fiets kon zitten. Mijn motivatie was zo groot om weer terug te keren op mijn oude niveau. Een ritzege en het eindklassement hier in China, mijn eerste profzeges: dit wilde ik al zo lang.”

De successen van Kooij en Vader brengen het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma op een historisch aantal van 69 zeges en daarmee is het de ploeg met de meeste overwinningen dit wielerjaar. “Tel daar nog de EK-zege van Christophe Laporte bij op en dan kom je op 70”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman. “Dit is veruit het beste seizoen ooit wat dit team gereden heeft. We schreven al geschiedenis door de drie grote rondes in één jaar te winnen. En nu na de week in China bereiken we een historisch aantal van 70 overwinningen.”

“Hier zijn eigenlijk gewoon geen woorden voor”, gaat een blije Zeeman verder. “Het is echt een ongekend seizoen, werkelijk fantastisch. We zijn altijd een bescheiden en nederig team, maar dit is absoluut wel iets om even bij stil te staan. We zijn hier ontzettend trots op.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl