Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bart Lemmen naar Jumbo-Visma

Woensdag 18 oktober 2023

Elite men - Met Bart Lemmen voegt Team Jumbo-Visma een 27e renner toe aan de World Tour-selectie van komend jaar. De oud-militair is voor twee jaar vastgelegd. Lemmen komt over van Human Powered Health en vierde onlangs zijn 28e verjaardag.

De Utrechter vertoeft pas een seizoen in de profrangen en daarin maakte hij indruk op de mensen van Jumbo-Visma. Het team van manager Richard Plugge heeft goede ervaringen met renners die een a-typische weg naar het hoogste wielerniveau aflegden. Testen en gesprekken overtuigden het team ervan dat met Lemmen een sterke renner is gecontracteerd die zijn mannetje in het World Tour-peloton zal staan.

“We zijn heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen als hij kennis maakt met ons begeleidingsprogramma”, vertelt sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman, die gelooft in de groeimarge van zijn landgenoot. “Bart beoefent het wielrennen nog maar net als topsport. Daarvoor heeft hij een intensieve militaire opleiding gehad en combineerde hij wielrennen met een zware baan bij defensie. Dat triggert ons. Ondanks geringe training en begeleiding heeft hij interessante dingen laten zien in wedstrijden en getuigen zijn fysieke waarden van veel potentieel.”

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

Lemmen is verguld met de kans die hij krijgt. “Ik kijk gigantisch uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn a-typische wielercarrière. Het was begin dit jaar al een grote verandering om van officier bij de Luchtmacht de overstap te maken naar fulltime profwielrenner. Ik heb de afgelopen maanden mooie stappen gemaakt in fysiek opzicht en in het wennen aan het leven als topsporter. Het is fantastisch dat dit zich nu uitbetaalt en Team Jumbo-Visma mijn potentie ziet. Ik ben trots dat ik de kans krijg om er samen alles uit te halen de komende twee seizoenen en heb er vertrouwen in dat het een succes zal worden. Ik ben ontzettend gretig om resultaten te behalen met het team, en om mijzelf zoveel als mogelijk te ontwikkelen als renner.”

Met name in tijdritten en op heuvelachtige parcoursen kan Lemmen goede referenties overleggen. “Het ontwikkeltraject met de ploeg zal uitwijzen waar ik het meeste van waarde kan zijn. Ik verwacht dat dit een mooie ontdekkingsreis gaat worden. Ik heb er in elk geval heel veel zin om met het team aan de slag te gaan, zowel in de voorbereiding als in de koersen”, besluit Lemmen.

Foto: © Sportfoto.nl

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl