Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

MTB'ster von Berswordt naar Jumbo-Visma

Maandag 23 oktober 2023

Women - Mountainbikester Sophie von Berswordt komt vanaf 1 januari als wegrenster uit voor Team Jumbo-Visma Women. De transfer van Von Berswordt brengt het totale aantal rensters van Jumbo-Visma in 2024 op veertien.

De 27-jarige Von Berswordt reed in 2017 haar eerste mountainbikewedstrijden op wereldbekerniveau. In 2018 werd ze zesde op het WK mountainbiken. In de jaren erna nam ze deel aan alle Europese- en wereldkampioenschappen. Tot deelname aan de Olympische Spelen kwam het net niet. De atlete besloot daarop om zich wat breder te oriënteren. "Ik begon me af te vragen wat er nog meer te beleven is in de wielersport", vertelt Von Berswordt. "Dus toen ik de kans kreeg om af en toe ook een wegwedstrijd te rijden met het Watersley R&D Road Team greep ik die met beide handen aan."

Het rijden op de weg bevalt de Noord-Hollandse goed. "Het tactische aspect van wielrennen vind ik heel interessant. En het samenwerken, het voor elkáár rijden als teamgenoten, spreekt me aan. Mountainbiken is veel individualistischer. Als je niet wint, heb je het eigenlijk niet goed genoeg gedaan. Dat is in het wegwielrennen anders. Ik kan straks ook zonder te winnen een hele goede wedstrijd rijden als ik een van mijn teamgenoten help."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl